Sådan slår du aktiv status fra på Facebook

Selvom Facebook fortsat er en af ​​de mest populære måder at oprette forbindelse til andre online på, er der tidspunkter, hvor du bare ikke ønsker at blive forstyrret. Heldigvis giver Facebook dig muligheder for at skjule din onlineaktivitet, så du kan holde din browsingtid online privat. Nedenfor viser vi dig måder at deaktivere din aktive status på Facebook.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook på pc

Facebook-applikationen i sig selv er ikke rigtig systemafhængig. Hvis du bruger en stationær computer, uanset om det er en pc, en Mac eller endda en Chromebook, er de involverede grundlæggende kommandoer stort set de samme. Selvom aktive statusindstillinger har ændret sig meget på grund af opdateringer, er trinene ens på tværs af forskellige systemer. De vigtige trin er beskrevet i de tilsvarende afsnit nedenfor.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook Messenger

Mange mennesker er ikke klar over, at Facebook har to separate beskedsystemer. Hver enkelt har sine egne aktivitetsindstillinger, som du kan skifte til. Den oprindelige chat fungerer som et popup-vindue i selve Facebook-applikationen. Messenger-vinduet viser alle beskeder, du nogensinde har sendt, medmindre du tidligere har slettet dem. For at redigere indstillingerne for hver skal du gøre følgende:

Til indfødte Facebook-beskeder

  1. På Facebook-hjemmesiden skal du klikke på messenger-ikonet i øverste højre side af vinduet.

  2. Klik på Indstillinger. Dette er de tre prikker øverst i rullemenuen.

  3. Klik på Slå fra aktiv status.

  4. Vælg en mulighed, og klik derefter på Okay. Se sektionerne nedenfor for hver tilgængelig mulighed.

På Facebook Messenger

  1. I menuen øverst til venstre skal du klikke på tandhjulsikonet.

  2. Fra rullemenuen skal du klikke på Indstillinger.

  3. Slå indstillingen 'Vis, når du er aktiv' fra i pop op-vinduet.

  4. Klik på Udført.

facebook

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook for én person

Hvis du kun ønsker at skjule din aktive status for én anden person, kan dette gøres ved at følge disse trin:

  • Åbn statusindstillingen Native Facebook Messaging Active som beskrevet ovenfor.
  • I pop op-vinduet skal du klikke på 'Sluk aktiv status for kun nogle kontakter'.
  • Indtast navnet på den kontakt, du ønsker at skjule din status fra, i tekstfeltet.
  • Når du er færdig, skal du klikke på Okay.

facebook slå aktiv status fra

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook kun for nogle kontakter

Hvis du har din venneliste organiseret i grupper, såsom nære venner, familie og bekendte, kan du skjule dine statusser i henhold til disse grupper uden at skulle indtaste individuelle kontaktnavne. For at gøre dette skal du følge trinene givet i det foregående afsnit, og i stedet for at skrive et kontaktnavn i tekstboksen, skal du indtaste gruppenavnet i stedet for.

Hvad skal du gøre, hvis du ikke kan slå din aktive status fra på Facebook

Hvis du har slået din aktive status fra på din Facebook-skrivebordsapp, men den stadig ser ud til at være online for dine kontakter, har du muligvis stadig den aktiveret på din mobilenhed. Du skal slå aktiv status fra på alle enheder, som du har messenger-appen på. Desværre påvirker det ikke de andre at slå det fra på et system.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook på Android

Hvis du har Facebook Messenger til Android, er det lignende at slå den aktive status fra. For at gøre dette skal du følge nedenstående trin:

  1. Åbn Messenger-appen.

  2. På startskærmen skal du trykke på dit profilikon i øverste venstre hjørne.

  3. Tryk på Aktiv status under Profil.

  4. Tryk på knappen for Vis, når du er aktiv.

  5. Du kan nu navigere væk fra denne skærm.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook på iPhone

Facebook-mobilappen er ligesom desktopversionen ikke platformafhængig. De samme trin involveret i at slå aktiv status fra for Android gælder også for iPhone. Se trinene som allerede er givet ovenfor.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook permanent

Selvom der ikke er nogen måde at slukke for din onlineaktivitet på Facebook permanent, husker den dine aktive statusindstillinger for alle enheder, du har indstillet den på. Hvis du slår din aktivitetsstatus fra, forbliver den slukket, indtil du tænder den igen. Selv versionsopdateringer til selve appen slår ikke den aktive status til igen for brugere, der har ladet den være deaktiveret.

Sådan slår du aktiv status fra i et Facebook-rum

Facebook Rooms er Facebooks svar på videokonferencer. Det er et sted, hvor du kan invitere andre fra din kontaktliste til at deltage i et videoopkald med flere brugere. Som sådan er der virkelig ikke en måde at skjule din aktivitetsstatus for alle, der allerede er til stede i opkaldet.

Enhver, der ikke deltager, vil ikke se din aktivitet, men hvis du accepterer en Facebook Room-invitation, vil alle i opkaldet vide, at du er online, fordi de vil se dig logge på. Hvis du forsøger at skjule din aktivitetsstatus for bestemte personer, skal du sørge for at tjekke navnet på deltagerne på et Facebook-rum, før du accepterer invitationen.

Yderligere ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal du slå aktiv status fra på Facebook?

At slå din aktivitetsstatus fra er kun et spørgsmål om personlig præference. Nogle mennesker har ikke noget imod, hvis folk ser, at de er logget ind, mens andre helst vil lade folk vide, at de er på.u003cbru003eu003cbru003eHvis du ikke ønsker at blive forstyrret af pludselige beskeder fra kontakter, når du gennemser din tidslinje eller bare ser på indlæg, at slå aktiv status til er en ønskværdig mulighed. Dette er virkelig et spørgsmål om privatliv mere end noget andet. Hvis du ikke vil have, at folk ved, hvornår du logger på Facebook, så er det en god idé at slå aktiv status fra.

Hvad er Facebook Active Status?

Aktiv status er en meddelelse til andre personer på din kontaktliste om, at du i øjeblikket er logget ind på din Facebook-konto. Selvom folk stadig kan sende dig beskeder, uanset om du er online eller ej, hvis andre ser, at du er aktiv, er det normalt almindelig høflighed at svare rettidigt til folk, der sender beskeder til dig, da de vil se, at du er logget ind.u003cbru003eu003cbru003eThis kan nogle gange være en ulempe for folk, der bare planlægger at tage en hurtig browse, eller for dem, der ikke ønsker at blive forstyrret. Til dem, der ikke har noget imod at reagere hurtigt, vil den aktive statusfunktion ikke rigtig påvirke dem meget.

facebook aktiv status

Undgå uønskede afbrydelser

Facebook har gjort det nemmere for folk at kommunikere med hinanden, uanset tid eller afstand. Men denne konstante følelse af at være tilsluttet kan nogle gange være lidt for meget for nogle. Heldigvis giver det dig en måde at undgå uønskede afbrydelser ved at slå din aktive status fra.

Har du nogensinde haft problemer med, hvordan du slår aktiv status fra på Facebook? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.