Sådan sletter du point i ClassDojo

Skoler handler ikke kun om at lære en masse fakta - at opbygge karakter og forbedre børnenes adfærd er lige så vigtige opgaver. Det er netop formålet med ClassDojos online adfærdsstyringssystem: at forbinde lærere, elever og forældre, så de kan nå disse mål sammen.

Sådan sletter du point i ClassDojo

Dette gratis system vil styrke kommunikationen mellem hjem og skole, fremme klasseværelsets kultur og fremme positiv adfærd ved at tildele eleverne "Dojo-point" baseret på deres klasseværelsesopførsel.

Ikke desto mindre er ClassDojo en app, og lærere kan hurtigt tildele point. Så lad os tage et kig på, hvordan man sletter dem.

Opsætningen

Inden vi går videre til processen med at slette punkter, vil vi hurtigt gennemgå opsætningen, så der ikke er plads til tvivl om, hvordan de fungerer. Efter at de navngiver klassen og tildeler et klassetrin, skal lærerne etablere såkaldte "klasseværdier". Disse værdier, når de praktiseres af eleverne, vender sig til deres færdigheder og optjener dem point.

Lærere har seks allerede eksisterende positive værdier at vælge imellem: arbejde hårdt, hjælpe andre, teamwork, opgave, deltagelse og vedholdenhed. De har også fem negative værdier til deres rådighed, behændigt omtalt som "behov for arbejde værdier": uforberedt, respektløs, taler ude af tur, ingen lektier og uden opgave.

Lærere vil bruge disse værdier til at tildele "Dojo-point" til eleverne og bestemme vægten af ​​positiv adfærd (fra 1 til 5 point) såvel som negativ (fra -1 til -5 point). Det betyder, at en elev kan tjene nogle point for teamwork, men miste nogle for at tale ude af tur samme dag.

ClassDojo

Muligheden Fortryd

Hvis du indser, at du har lavet en fejl, lige efter du har tildelt punktet, kan du slette det med det samme med Fortryd-indstillingen. Du kan gøre dette på dit skrivebord via webstedet eller fra en Android- eller iOS-app. Derfor vil vi gennemgå trinene for både computere og mobile platforme.

Når du har åbnet din klasse på dit skrivebord, kan du vælge én elev eller hele klasseflisen, afhængigt af om du vil give et point til den enkelte eller hele klassen. Lige efter du har tildelt punktet, vises knappen "Fortryd sidst" i øverste venstre hjørne. Alt du skal gøre for at fjerne det er at klikke på denne knap.

Fortryd skrivebordet

På en Android-enhed er trinene de samme: Når du har givet pointet, vises et banner et øjeblik øverst på skærmen. I stedet for "Fortryd sidste"-knappen, vil der være det omvendte pil-symbol, som fortryder den sidste handling.

fortryd

At fortryde et punkt ved hjælp af iOS-appen er det samme som på Android, så følg de samme trin.

Husk på, at på denne måde sletter du kun det sidste punkt, du har tildelt. Hvis du vil slette en tidligere fejl, skal du kontrollere nedenstående trin.

Tidligere punktfjernelse

Nogle gange vil du ikke bemærke fejlen med det samme, så du bliver nødt til at slette et punkt, du gav tidligere, fra elevens rapport.

For at slette en tidligere på dit skrivebord skal du åbne din klasse og vælge knappen "Valgmuligheder" til højre. Klik på "Se rapporter". I venstre side på skærmen vil der være en liste over elever, så vælg den, hvis post du ønsker at redigere.

Rul ned, indtil du finder den rigtige værdi/færdighed, og klik derefter på den nedadgående pil, og "Fjern"-indstillingen vises.

Slet skrivebord

Når du har valgt det, vil appen spørge dig: "Er du sikker på, at du vil slette denne pris?" For at bekræfte, tryk på "Slet".

På Android-appen skal du finde den elev, du vil fjerne et punkt fra, og trykke på hans/hendes flise. Når den åbner, skal du vælge indstillingen "Se rapport."

se rapport

Dernæst skal du rulle ned for at finde det punkt, du ønsker at fjerne. Derefter skal du trykke på den lodrette knap med tre prikker, og indstillingen "Slet" vises.

slette

For iOS-appen er de første trin de samme: Du skal finde eleven, se hans/hendes rapport og rulle ned for at finde det punkt, du ønsker at slette.

Når du har trykket på den nedadgående pil, i stedet for "Slet", vil der være muligheden "Fjern feedback". Tryk på den, bekræft, og appen vil ændre elevens rekord.

iOS sletning

Husk, at denne tilgang er en permanent sletning, og du kan ikke huske den.

Tilpasselige værdier

Hver klasse er forskellig, og hvert barn er individuelt. Med kun eksisterende værdier til din rådighed, kan du tildele point modvilligt eller endda tilfældigt.

Heldigvis er ClassDojos klasseværdier helt tilpasselige. Du kan oprette din egen, skræddersyet til dit klasseværelses og elevers specifikke behov. Sådan gør du dette.

Når du har åbnet din klasse på skrivebordet, skal du navigere til øverste højre hjørne og klikke på knappen "Valgmuligheder" og derefter vælge "Rediger klasse".

På pop op-boksen skal du vælge fanen "Skills". Der vil være en blå "Tilføj færdighed", som giver dig mulighed for at inkludere en ny.

tilføje færdigheder

Du kan klikke på enhver færdighedsbrikke, som giver dig mulighed for at redigere dens pointvægt, navn og ikon. Et klik på færdighedsflisen vil også give dig mulighed for at slette den helt.

Trinene til redigeringsevner på mobilapps er de samme for både Android og iOS. Når du åbner din klasse, skal du navigere til øverste højre hjørne og trykke på knappen med tre prikker og derefter vælge "Rediger færdigheder".

redigere færdighed

Du kan trykke på den blå "Tilføj færdighed"-knap eller redigere en af ​​de eksisterende færdigheder. Når du har valgt en aktuel færdighed, vil du være i stand til at ændre ikonet, færdighedsnavnet og pointværdien.

fjerne færdighed

Som du kan se, tilbyder det samme vindue muligheden "Fjern færdighed".

Træd varsomt

Det er ret simpelt at slette point i ClassDojo, men det betyder ikke, at du skal tildele dem let. Fjernelsesmulighederne er der for at rette op på de fejl, der er begået i hast eller på grund af manglende koncentration.

Hvad synes du om Class Dojos pointsystem? Kender du en anden måde at fortryde point? Giv os dine to øre i kommentarfeltet nedenfor.