Hvad er forskellen mellem et adgangspunkt og en repeater?

Netværk er et teknisk emne, der kræver noget arbejde at forstå fuldt ud. Det er fint for os i IT-branchen, men hvis du er en hjemmebruger, der bare vil konfigurere deres trådløse netværk, er det en sværere forespørgsel. Et almindeligt spørgsmål, jeg bliver stillet, er ’Hvad er forskellen mellem et adgangspunkt og repeater?’ Som det så ofte vises i vores postkasse, vil jeg forklare det her.

Hvad er forskellen mellem et adgangspunkt og en repeater?

Adgangspunkter og repeatere kan begge indgå i et WiFi-netværk, men udføre forskellige opgaver. Begge kommer som separate hardwarekomponenter, der kan oprette forbindelse til dit eksisterende netværk. Præcis hvilket job hver enkelt udfører er forklaret nedenfor.

Hvad er et trådløst adgangspunkt?

Et trådløst adgangspunkt (WAP) er en hardwareenhed, der giver trådløs adgang helt adskilt fra din router. Den vil oprette forbindelse til din router via Ethernet og har sin egen radio og hardware til at administrere trådløse forbindelser. De fleste WAP'er kan også oprette forbindelse til switches for at give de samme funktioner.

Lad os for eksempel sige, at du har en router uden WiFi-funktion. Et trådløst adgangspunkt er billigere at købe end en ny router og kræver ikke, at du genopbygger dit netværk for at bruge det. Du tilslutter WAP'en til din router via et Ethernet-kabel og konfigurerer den separat. Så længe du fortæller din router at tillade WAP at tildele IP-adresser og lade trådløs trafik gennem din firewall, er du gylden.

Det trådløse adgangspunkt kan konfigureres med sit eget SSID (netværksnavn) eller tilsluttes et eksisterende WiFi-netværk og dele et fælles SSID. De fleste netværk tillader brugere at roame problemfrit mellem SSID'er, så det er mindre af et problem. Hvor denne funktion er mest nyttig, er ved oprettelsen af ​​et internt trådløst netværk og et mere begrænset offentligt netværk eller gæstenetværk for klienter eller besøgende.

Der, hvor forvirringen har en tendens til at komme ind, er, når du kan bruge et trådløst adgangspunkt til at fungere som en repeater. Selvom den er designet til at levere sit eget trådløse netværk, kan den også bruges som en signalforstærker. Det er præcis, hvad en trådløs repeater er til.

Hvad er en trådløs repeater?

En trådløs repeater udfører et andet job end et adgangspunkt. Hvor en WAP giver et diskret trådløst netværk, er repeaterens opgave at udvide et eksisterende netværk. Du ville bruge en trådløs repeater et sted, der har dårligt WiFi-signal eller tykke vægge, der blokerer trådløst. Hvor som helst hvor det trådløse signal er svagt eller giver utilstrækkelig ydeevne.

En trådløs repeater forbinder ikke din router ved hjælp af Ethernet, men over WiFi. Du ville normalt placere en repeater på kanten af ​​et trådløst netværk, hvor signalet begynder at forringes. Selve repeateren kan udnytte et stærkt signal tilbage til routeren og give et boostet signal længere ind i bygningen.

Trådløse repeatere kan være rent WiFi eller være 4G. En 4G-repeater har også en netværksantenne, der kan booste de frekvenser, som vores mobilnetværk bruger. Disse er meget nyttige i ældre bygninger, hvor du får et godt mobilsignal ved vinduet eller et bestemt sted, men har 'ikke pletter' indvendigt.

Hvad er bedre at bruge, et adgangspunkt eller repeater?

Selvom de ligner hinanden, er både adgangspunkter og repeatere lidt forskellige og har forskellige styrker. Hvis du allerede har et adgangspunkt, kan du helt sikkert booste et internt WiFi-signal med et. Det er dog ikke dens største styrke.

Hvis du planlagde at købe enten et adgangspunkt eller repeater, ville der sandsynligvis være en situation, hvor det ene er bedre end det andet.

Styrker ved et trådløst adgangspunkt

Et adgangspunkt er bedre til at tilføje flere trådløse netværk. Til at segmentere eksisterende netværk såsom besøgende- eller gæstenetværk og samtidig holde dit interne netværk sikkert. Et adgangspunkt kan også oprette forbindelse til en switch, hvilket kan være nyttigt for bygninger uden routere.

Hvis dit eksisterende trådløse netværk allerede er optaget, kan du bruge en WAP i stedet for en repeater til at sprede trafikken. Da et adgangspunkt bruger Ethernet til at oprette forbindelse til din router, kan du omgå dit interne netværk, forbinde det til din gateway-router og få trafikafgang direkte. En repeater bruger trådløst, så hvis du har et travlt netværk, kan det bidrage til overbelastning.

Styrker ved en trådløs repeater

WiFi-repeatere har et par ting over trådløse adgangspunkter. De er ofte billigere at købe, da hardwaren er meget enklere. Du behøver ikke at køre Ethernet-kabel fra enheden til din router for at give forbindelse, og en repeater har brug for minimal konfiguration, da den kun udvider netværket og ikke skaber den.

Så det er forskellen mellem et adgangspunkt og repeater. Jeg håber, jeg har forklaret det fyldestgørende!