Sådan fabriksindstiller du din MacBook Air

At udføre en fabriksnulstilling på nogen af ​​dine tekniske enheder anbefales ofte som en løsning på mange problemer, der kan opstå. I tilfælde af en MacBook Air kan denne opgave udføres for at øge ydeevnen og gendanne din bærbare computer til sin tidligere herlighed.

Hvis du har valgt at sælge din MacBook Air til en anden, vil en fabriksnulstilling sikre, at alle dine private og personlige oplysninger slettes. At sikre, at en anden bruger kan logge ind og begynde at bruge din tidligere MacBook Air, er også vigtigt for sælgervurderinger, og det letter besværet med at skulle fjerne dine oplysninger, efter at transaktionen er gennemført.

Ved at sikkerhedskopiere din MacBook Air med Time Machine og udføre en fabriksnulstilling af din MacBook Air, vil din maskine føles, som om du lige har pakket den ud for første gang.

Med macOS Mojave tilgængeligt, er det det perfekte tidspunkt at få din computer opdateret og køre godt igen. Mojave er fyldt med nye forbedringer og systemændringer, der vil holde din Air kørende i mange år fremover. Husk dog, at macOS Mojave kun er kompatibel med MacBook Airs fremstillet efter midten af ​​2012.

Hvis du ikke er bekendt med processen med at udføre en fabriksnulstilling på din MacBook Air, skal du følge nedenstående trin for at sikre, at alle dine oplysninger er sikkerhedskopieret, og nulstillingen udføres korrekt.

Sikkerhedskopiering af dine data med Time Machine

Apple gør det virkelig nemt at sikkerhedskopiere dine data på din MacBook Air. Time Machine og en ekstern harddisk giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere alle dine dokumenter, programmer og andre vigtige oplysninger.

Hvis du ikke har en dedikeret ekstern harddisk, er det et godt tidspunkt at hente en. Apple tilbyder AirPort Time Capsule, bygget specielt til Time Machine-sikkerhedskopier.

Alternativt er der masser af 1 og 2 terabyte drev på Amazon under $100, og hvis du leder efter en anbefaling, så tjek Western Digital MyPassport-drevet eller Seagate Backup Plus-drevet, som begge er designet til at fungere direkte med macOS ud af boksen.

  1. Tilslut dit eksterne drev til din computer og åbn Tidsmaskine program på din Mac (dette er tilgængeligt enten via Affyringsrampe eller i Systempræferencer)
  2. Klik på Vælg Backup Disk og vælg din eksterne harddisk

  3. Vælg Brug Disk og dette vil gemme din harddisk som et tidsmaskine backup-drev
  4. Vælge Backup nu fra din Time Machine-menu
  5. Hvis du vil kontrollere, hvad der er og ikke bliver sikkerhedskopieret, skal du trykke på Muligheder knap indeni Systempræferencer i Time Machine-menuen (Hvis det er første gang, du laver en Time Machine-sikkerhedskopi, kan det tage et stykke tid)

Når du er færdig med din sikkerhedskopiering, sørg for at skubbe dit drev ud af din MacBook Air, før du trækker drevet ud.

Sådan skubbes din eksterne harddisk ud korrekt: Åbn Finder og tryk på navnet på enheden. Klik på 'Skub ud'-ikonet (en pil med en streg nedenunder). Hvis din MacBook ikke tillader dig at udføre denne opgave, er det sandsynligt, at sikkerhedskopieringen ikke er fuldført, eller at et andet program stadig bruger din eksterne harddisk.

Fabriksindstilling af din MacBook Air

Når du har sikkerhedskopieret dine brugerdata til enten Time Machine eller sikkerhedskopieringsapplikationen efter eget valg, er det tid til at fabriksindstille din Macbook Air. Denne proces kan hjælpe dig med at løse de fleste slags fejl og problemer med din Macbook, herunder problemer med sænkninger, fastfrysning af programmer.

En nulstilling vil generelt øge hastigheden på din maskine tilbage til, hvad den var, da du først fik din maskine i sin oprindelige tilstand. En fabriksnulstilling er også en nødvendig proces, hvis du ønsker at sælge din MacBook Air, for at fjerne alle brugerdata, der er tilbage på computeren.

MacOS har et indbygget gendannelsesdiskværktøj til at hjælpe dig med at slette og geninstallere operativsystemet, som du kan genindlæse fra opstartsskærmen på din Mac.

Alternativt kan du også vælge at downloade macOS Mojave fra Mac App Store på din enhed ved at oprette et bootbart USB-drev fra downloadfilen. Det kan du finde instruktioner til her. Men for nu vil vi se på, hvordan du nulstiller din MacBook Air fra startskærmen på din enhed. Bemærk, at dette kræver en aktiv internetforbindelse.

  1. Tryk på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af din MacBooks skærm

  2. Vælge Genstart fra rullemenuen og vær klar til at trykke på nogle taster på dit tastatur

  3. Når Apple-logoet dukker op igen på din MacBook Airs skærm, skal du trykke og holde nede Kommando + R på dit tastatur. Slip ikke, før du ser macOS Hjælpeprogrammer vinduet vises på din skærm
    1. Hvis du vil geninstallere macOS over dit nuværende filsystem, skal du klikke på Geninstaller macOS
  4. For at nulstille din enhed til fabriksindstillinger skal du dog klikke Diskværktøj nederst på listen
  5. Når Diskværktøj er åbnet, skal du finde og vælge din MacBook Air Startdisk på venstre side. (For de fleste brugere er dette den vigtigste og eneste disk, der er anført)

  6. Klik på Slette knappen inde i Diskværktøj
  7. Vælg Format pop op-vindue og vælg Mac OS Extended
  8. Giv din omformaterede disk et navn, og klik Slette for at bekræfte din sletning

Du vil nu se en skærm, der begynder at slette din MacBook Airs drev og data. Når denne proces er fuldført, er din disk blevet slettet - men du er ikke færdig endnu.

Din computer har ikke længere et installeret operativsystem, hvilket betyder, at uanset om du sælger din bærbare computer eller blot omformaterer drevet for at forbedre hastigheden eller ydeevnen på din computer, skal du stadig geninstallere dit operativsystem.

Geninstallation af macOS på din MacBook Air

  1. Med din nyligt nulstillede MacBook Air, start med at afslutte Diskværktøj ved at vælge Diskværktøj derefter Afslut.
  2. Vælg Geninstaller macOS fra listen over macOS Utilities og følg vejledningen for at geninstallere den nyeste version af macOS

  3. Når den beder dig om at vælge den disk, du vil installere, skal du vælge (da de fleste MacBook Airs kun har ét lagerdrev indbygget i deres systemer, medmindre du personligt har tilføjet et andet) standarddrevet

Når du trykker på Installer, kan du blive bedt om at tillade nogle tilladelser, hvorefter din computer begynder at downloade macOS. Denne download vil tage noget tid, især hvis du har en langsommere internetforbindelse. Vær tålmodig, mens geninstallationen er fuldført. Dette kan tage et par timer, så sørg for at give dig selv tid til at genstarte systemet og komme tilbage til arbejdet.

Når macOS er færdig med at downloade, skal du muligvis starte installationen manuelt ved at acceptere installationen på din computer. Når den bærbare computer er færdig med at installere dit operativsystem, bør den automatisk genstarte og starte i velkomstskærmen i macOS, hvilket beder dig om at starte en ny konto på systemet og konfigurere dit system.

Hvis du planlægger at sælge din bærbare computer, kan du mere eller mindre slukke for enheden her - din MacBook Air er blevet returneret til fabrikstilstanden og er sikker til at blive sendt klar til en anden bruger. Dette forhindrer også køberen i at få adgang til nogen af ​​dine personlige eller private oplysninger.

Gendannelse af en Time Machine-sikkerhedskopi

Når du er færdig med at konfigurere din omformaterede Mac, skal du gendanne de filer, du har gemt på din eksterne harddisk ved hjælp af en Time Machine-sikkerhedskopi. Time Machine gør det nemt at gendanne fra enhver af de gemte sikkerhedskopier på din enhed, og dette inkluderer at udføre denne handling på nyformaterede computere. Sådan gør du det.

  1. Start med at åbne op Tidsmaskine, enten fra din dock eller, hvis du har fjernet genvejen fra din dock, ved at klikke på Apple-ikonet i menulinjen øverst på din skærm og vælge Systempræferencer, og vælg Tidsmaskine.
  2. Med din eksterne harddisk tilsluttet din MacBook Air, du kan bruge Tidsmaskine for at gennemse dine filer for at finde det, du vil gendanne. Tidslinjen på højre side af din MacBooks skærm viser datoen og klokkeslættet for hver sikkerhedskopi, så du kan glide gennem listen og finde den korrekte eller seneste sikkerhedskopi at gendanne fra.

Når du vælger filen eller filerne, kan du trykke på gendan-knappen for at gendanne dem tilbage til din enhed. For at få vist en fil, vælg en bestemt fil og tryk på mellemrumstasten på dit tastatur.

Alternativt, hvis du vil gendanne alt fra din Tidsmaskine backup, kan du bruge den samme macOS-gendannelsesskærm, som vi brugte tidligere i denne vejledning til at formatere og geninstallere macOS.

Tryk blot på "Genstart" på din enhed i Apple-logoet, vent på, at din maskine tænder igen, og hold 'Command + R' nede på dit tastatur, når Apple-ikonet vises på din skærm.

Når du er tilbage i macOS 'Utilities'-skærmen, skal du vælge "Gendan fra Diskværktøj," og følg instruktionerne på skærmen for at gendanne dine sikkerhedskopierede apps og filer til din computer.

Fejl ved gendannelse

Selvom dette ikke er noget, du ønsker at gøre regelmæssigt, er det ret overraskende, hvordan en simpel geninstallation kan få din aldrende Mac til at føles helt ny igen. For at holde din MacBook Air kørende skal du udføre denne nulstilling hvert par år.

Kontakt Apple Support, hvis du støder på problemer med gendannelse. Nogle brugere har rapporteret en “Ingen adgang til taske” fejl, når du forsøger at gendanne ældre software. Hvis dette sker; din MacBook Air har problemer med at oprette forbindelse til App Store og kan derfor ikke geninstallere macOS.

Du vil gerne sikre dig, at din MacBook Air er forbundet til en stærk wifi-kilde. Brugere har rapporteret, at offentlig wifi ikke vil tillade din MacBook at udføre gendannelsen.

Fabriksindstilling

Uanset om du ønsker at gendanne din enheds tidligere funktionalitet, bytte MacBook med en ny eller sælger en gammel bærbar. Du ved nu, hvordan du nulstiller din MacBook Air til fabriksindstillinger.

Del dine tanker og erfaringer om fabriksnulstilling af MacBooks nedenfor.