Sådan bruger du Chromecast på en pc eller bærbar

Streaming af tv-shows og musik fra din smartphone eller tablet er fantastisk – og hvad Chromecast er designet til – men du kan også bruge Chromecasts til at streame ting fra din pc eller bærbare computer.

Sådan bruger du Chromecast på en pc eller bærbar

Et par ting gør Chromecast overlegen i forhold til andre streamingmetoder. Den ene er, at du ikke behøver at købe nogen specielle HDMI-konverteringskabler. En anden ting, der gør Chromecast fantastisk, er, at du kan tage den med overalt, hvor du går. Og endelig giver Chromecast dig mulighed for at indstille Guest Mode-funktioner, som er fremragende til præsentationer og lignende.

Siden afsløringen er Chromecast vokset i både popularitet og kompatibilitet. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan caste indhold fra din pc eller bærbare computer til din Chromecast-enhed.

Opsætning af din Chromecast og pc

Til at starte med dækker vi nogle grundlæggende opgaver, som du skal udføre, før dette fungerer, og nej, det kræver ikke noget specialiseret udstyr. Bare en webbrowser, udvidelse og anstændig Wi-Fi-forbindelse.

Browsere og udvidelser til brug af din pc med en Chromecast

For det første kan det være nemmere at gøre dette fra Google Chrome, da Chromecast er en Google-enhed, men du kan undersøge en udvidelse til Mozilla Firefox eller en anden browser for at gøre dette.

Hvis du bruger Chrome, skal du blot trykke på menuikonet i øverste højre hjørne (det er tre lodrette prikker eller et pilikon afhængigt af om browseren er opdateret), og højreklik derefter på Cast.

Nu vil du se cast-knappen permanent i øverste højre hjørne af Chrome.

Chromecast-opsætning

Når du har dit cast-ikon klar til at gå, er det tid til at tjekke din internetforbindelse. For at kunne parre din pc eller bærbare computer med din Chromecast-enhed, skal de være på det samme Wi-Fi-netværk. Selvom dette kan virke simpelt nok, skal du være opmærksom på, at mange routere tilbyder flere bånd, så sørg for, at begge enheder er tilsluttet enten 2,4Ghz- eller 5Ghz-båndet.

Åbn Google Home-appen fra din smartphone eller tablet. Trykke på Indstillinger og tryk derefter på WiFi netværk. Nu kan du tilslutte den til det internetbånd, du vil bruge.

Bemærk: Du skal muligvis glemme det eksisterende netværk for at oprette forbindelse til det nye.

Nu skal du tilslutte din pc eller bærbare computer til det samme netværk. Du skal blot klikke på netværksikonet i nederste højre hjørne af skærmen, og en liste over tilgængelige netværk vises. Klik på den, du har brugt i Google Home-appen, og indtast alle nødvendige sikkerhedsoplysninger.

Hvis du udfører disse opgaver, før du prøver at oprette forbindelse, hjælper det dig med at undgå både frustration og forbindelsesfejl.

Sådan bruger du Chromecast på din pc eller bærbare computer

For tjenester som Netflix og Spotify er processen den samme som på din telefon eller tablet: Bare klik på Cast ikon, vi har gennemgået ovenfor.

Selv når der ikke er Cast-kompatibilitet i videoafspilleren, kan du dog stadig bruge din Chromecast til at streame indhold, og der er flere måder at gøre dette på.

Den nemmeste måde er at streame en fane fra Chrome-internetbrowseren. Fanen kan indeholde video, lyd, billeder – du kan endda bruge den til at spejle en præsentation i en nødsituation. Alt på internettet med andre ord.

Sådan gør du:

  1. Tænd din Chrome-browser, og installer Google Cast-udvidelsen fra Chrome Webshop.

  2. Klik på Google Cast-ikonet til højre for adresselinjen, og vælg din Chromecast fra listen. Fanen skulle nu vises på TV'et.

  3. Du kan til enhver tid caste fra en anden fane ved at klikke på Cast forlængelse og valg Cast denne fane, og afslut med at vælge Stop castingen.

  4. Det er endda muligt at streame en videofil, der er gemt på din pc eller bærbare computer, blot ved at trække filen til en Chrome-fane og klikke på fuldskærmsknappen på videoafspilleren for at fylde skærmen på dit tv.

Så snart du har gennemført disse trin, begynder spejlingen. Det betyder, at der ikke er noget tilbage at gøre, dit indhold skal vises automatisk.

Hvad skal du gøre, hvis din computer ikke vil oprette forbindelse

Hvis din Chromecast ikke vises på din computer, er det sandsynligvis fordi din internetforbindelse på en af ​​enhederne er synderen.

Brug blot Google Home-appen og din computers netværksikon for at sikre, at begge er forbundet til nøjagtig samme Wi-Fi-forbindelse. Dette løser normalt eventuelle problemer fra enheden, der ikke vises, til en fejltype ved parring.

Men hvis det ikke gør det, skal du nulstille din router. Afhængigt af producenten af ​​din router kan der være en lille knap til nulstilling af et hul. Hvis det er tilfældet, skal du bruge en tynd genstand såsom en ørering til at trykke på knappen og holde den nede i 10 sekunder. Lad routeren nulstille og oprette forbindelse igen.

Dine Chromecast-problemer kan også tilskrives din strømforbindelse. Generelt er dette let at se, fordi din Chromecast ikke ville tænde uden strøm. Men hvis din pc eller bærbare computer ikke kan finde din enhed, skal du kontrollere de kablede forbindelser og sikre dig, at din Chromecast er tændt.

Chromecasts og pc'er

Hvis du har Wi-Fi og en relativt moderne computer, så vil du uden problemer kunne oprette forbindelse til din Chromecast fra din pc. Med et par tryk og klik kan du hurtigt oprette forbindelse og streame mellem din pc eller bærbare computer og Chromecast-enhed.

Havde du problemer med at konfigurere din pc og Chromecast? Del dine tanker og erfaringer om brug af Chromecasts nedenfor.